Payday Loans

Válsszon témát!

Tanulástechnika tréning >>

Tanulástechnikai tréning

A XXI. sz. emberének az élete az élethosszig tartó tanulásról szól. Hatalmas méretű információhalmazból kell tudnia kiválogatni - megfelelő tanulási technikákkal, aránylag rövid időn belül - azt a tudásanyagot, amelyre szüksége van.

Napjainkban mégis egyre gyakrabban hallunk arról, hogy a gyermekek tanulási hatékonysága nem megfelelő. Ez több okból adódhat (tervezés hiánya, szorongás, motivációhiány, nem megfelelő tanulási stratégiák alkalmazása stb.). Ezért kiemelkedő fontosságú, hogy minél több tanuló elsajátítsa a hatékony tanulás titkát, valamint az ehhez tartozó technikákat.  Mindezek során megismerik saját tanulási stílusukat, erősségeiket és korlátaikat, és ezt követően a szükségleteiknek megfelelően képesek lesznek kialakítani új tanulási stratégiáikat, amelyekkel képességeik is jobban kibontakozhatnak, fejlődhetnek.

A Vadaskert Alapítvány újabb tanulástechnikai csoportokat indít olyan 10 és 18 év közötti gyermekek számára, akik tanulási nehézségekkel küzdenek, illetve akik hatékonyabb tanulási módszereket szeretnének elsajátítani.

Jelenleg két korcsoport számára indulnak a tanfolyamok: felső tagozatosok, ill. középiskolások részére.

A tanfolyam előtt részletes, egyéni szűrővizsgálat történik (specifikus akadályozó tényezők és erősségek felmérése).

Ezt követően a következő tanulási képességet meghatározó területek fejlesztésével foglalkozunk:

• Tanulási motiváció növelése
  • Teljesítményszorongás csökkentése
  • Figyelemfejlesztési technikák
  • Memóriakapacitás növelése
  • Hatékony tanulási stratégiák kialakítása
  • Szövegértés fejlesztése
  • Lényegkiemelés
  • Hatékony jegyzetelési technikák
  • Problémamegoldás fejlesztése, javítása
  • A tanulás optimális fizikai körülményeinek kialakítása

A 14 alkalmas tanfolyamon a foglalkozások 60 percesek.  A csoportok létszáma 6 - 8 fő.  (Igény szerint, és megfelelő létszám esetén hétvégén, tömbösített formában is indítunk csoportot).

Az első találkozás alkalmával szülőcsoportot tartunk melynek során bevezetést nyújtunk a tanfolyam kereteiről és a témákról. A tanfolyam végén egyéni szülőkonzultáció során összegezzük a tapasztalatokat.

A tanfolyam helyszíne:

Vadaskert Alapítvány

1021 Bp., Lipótmezei út 5.

A tanfolyamok időpontja:

A jelentkezés folyamatos.

(a kezdés időpontja korosztálytól függő)

A tanfolyam díja:

34.000 Ft.-, lehetőség van két részletbe fizetni

Jelentkezni lehet:

Kisné Ricsóy Márta (gyógypedagógus)

06/70/ 370-8422, 06/1/392 1422

Gregó Enikő (pszichológus)